Veľkolepý Winter JazzFest Trnava prináša svetové mená. Dnes v meste ožije umenie


Foto: Veľkolepý Winter JazzFest Trnava prináša svetové mená. Dnes v meste ožije umenie Foto: unsplash.com

Pre milovníkov kvalitnej hudby sa v kultúrnom centre Malý Berlín v Trnave chystá XI. ročník festivalu Winter JazzFest Trnava, ktorý je realizovaný s finančnou podporou mesta. Pozvaní sú slovenskí aj zahraniční hudobníci, ktorí návštevníkom sľubujú nezabudnuteľné zážitky. Festival sa začína dnes o 19:00 hod.

Organizátor festivalu Michal Bugala predstaví vo svojej domovine hudobného hosťa, rakúskeho hammond organistu Raphaela Wressinga. Ten bol nominovaný v anketách kritikov v kategórii „Najlepší hammond-organový hráč roka.” Wressing spolu s prvotriednym bubeníkom Hans-Jürgen Bartom prinesie divákom lavínu výbornej nálady. Spolu s nimi na festivale vystúpi aj slovenská speváčka AnitaSoul.

Úvod festivalu otvorí svojím vystúpením Matej Olah, rodák z Trnavy spolu so španielskou skupinou Iberian Quartet, v ktorej pôsobí ako gitarista. Premiérovo na festivale vystúpi aj trio slovenských hudobníkov, ktorí svojou tvorbou zanechali stopu v histórii hudby. Predstavia sa basgitarista a producent Oskar Rózsa, bubeník Marcel Buntaj a klavirista Eugen Vizváry.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu