Posledné zbohom rektorovi Univerzity sv. Cyrila a Metoda, Jozefovi Matúšovi odovzdáme už dnes


Foto:  Posledné zbohom rektorovi Univerzity sv. Cyrila a Metoda, Jozefovi Matúšovi odovzdáme už dnes Foto: facebook.com/FMK.UCM

Významný predstaviteľ akademického života v Trnave, Jozef Matúš, nás vo veku 77 rokov 29. novembra 2017 opustil. Už dnes o 15:00 na Cintoríne Kamenná cesta prebehne posledná rozlúčka s významný členom Univerzity sv. Cyrila a Metoda.

Joze Matúš bol členom viacerých vedeckých a odborných organizácií a držiteľom významnách ocenení. Dve funkčné obdobia pôsobil ako dekan Fakulty masmediálnej komunikácie a od roku 2010 zastával post rektora Univerzity sv. Cyrila a Metoda. Doctor honoris causa výrazne ovplvnil vysokoškolský život v Trnave. Súčasťou UCM v Trnave bol už od jej vyniku v roku 1997. Jozef Matúš na univerzite nepôsobil len ako vedúci katedry, či univerzity. Bol autorom mnohých odborných štúdií, odbroných článkov o marketingovej komunikácií a profesorom a školiteľom, ktorý odovzdával svoje vedomosti mladým študentom. 


O jeho úmrtí informovala verejnosť Masmediálna komunikácia na svojom facebooku

“Akademickú obec aj širokú verejnosť dnes podvečer zasiahla smutná správa. Vo veku 77-rokov nás opustil rektor Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave Jozef Matúš. Pán rektor stál pri Fakulte masmediálnej komunikácie UCM v Trnave od jej začiatku. Bol vedúcim Katedry marketingovej komunikácie, neskôr dekanom, potom rektorom samotnej UCM v Trnave. Veľká česť jeho pamiatke, bude nám všetkým chýbať.” 

Študenti a absolventi školy si ho pamätajú ako férového, ústretového a usmievavého človeka. Vedel nie len dobre učiť, ale aj podporiť. Predovšetkým jeho milý úsmev a povzbudivé slová dodávali odvahu nejednému absolventovi na štátnych skúškach. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: facebook.com/FMK.UCM, trnava.sk