FOTO: Polícia mala náročný deň. Pri Šintave aj Smrdákoch našli vojenskú muníciu


FOTO: Polícia mala náročný deň. Pri Šintave aj Smrdákoch našli vojenskú muníciu
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Príslušníci policajného zboru boli včera v pohotovosti. Na dvoch miestach Trnavského kraja bol nahlásený nález vojenskej munície. Prvý z nich bol oznámený krátko poobede v okrese Senica. Obyvateľ obce Smrdáky zavolal na operačné stredisko, ktoré na miesto poslalo trnavského pyrotechnika PPÚ, že na zemi našiel neznámy hruškovitý predmet.

„Pyrotechnik zistil, že ide o funkčnú delostreleckú mínu ruskej výroby z Druhej svetovej vojny,“ informuje polícia. Nebol to však jediný nezvyčajný nález. O necelých päť hodín neskôr boli v okrese Galanta policajti vyslaní k rodinnému domu do obce Šintava. Aj na toto miesto boli privolaní trnavskí pyrotechnici. 

Galéria: 4 fotky

Obaja nálezcovia sa zachovali správne. S muníciou nemanipulovali a zavolali políciu. Tá ju bezpečne prevzala s tým, že oba nálezy budú hromadne zlikvidované. „️Ak nájdete podozrivý predmet, nepokúšajte sa ním hýbať, a bezodkladne kontaktujte políciu. Aj stará a hrdzavá munícia môže byť životu nebezpečná a pri neodbornej manipulácií by mohlo prísť k jej odpáleniu,“ upozorňuje polícia.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu