FOTO: Stredná škola v Dunajskej Strede má nové učebne. Sú vybavené ako najmodernejšie nemocnice


FOTO: Stredná škola v Dunajskej Strede má nové učebne. Sú vybavené ako najmodernejšie nemocnice
Galéria: 7 fotiek
Foto: pentahospitals.sk

Stredná zdravotnícka škola – Egészségügyi Középiskola v Dunajskej Strede oficiálne predstavila dve nové zmodernizované odborné učebne. Ich vybavenie dnes dosahuje úroveň najmodernejších nemocníc na Slovensku.

V nových učebniach sa pripravujú žiaci prvého a druhého ročníka v rámci predmetu ošetrovateľské techniky na neskoršiu odbornú prax v nemocnici. V laboratórnych podmienkach trénujú obväzovú techniku, celkovú hygienickú starostlivosť o pacienta, starostlivosť o posteľ, preväzovanie, injekčnú techniku a odber biologického materiálu na vyšetrenie.

Galéria: 7 fotiek

„Výchova a vzdelávanie budúcich sestier a sanitárov má pre naše zdravotníctvo existenčný význam. Sme radi, že v spolupráci s našimi významnými partnermi sme boli schopní škole pomôcť zariadiť nové odborné učebne a jej študentom tak priniesť súčasné nemocničné technológie priamo do ich praktickej výuky. Absolventi, ktorí zvládajú ich obsluhu už počas štúdia, sú oveľa lepšie pripravení na prax,“ vysvetlila Soňa Sodoma Lacušková, riaditeľka ľudských zdrojov siete Penta Hospitals Slovensko.


Nové vybavenie zahŕňa aj torzá ruky, model brucha, model sedacích svalov, model aseptickej operačnej rany, defibrilátor a resuscitačnú figurínu. Počas štúdia nové odborné učebne využívajú aj žiaci externej formy štúdia odboru sanitár.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu