V Seredi sa budú repasovať zabudnuté studne. Druhý život dostanú v týchto lokalitách


Foto: V Seredi sa budú repasovať zabudnuté studne. Druhý život dostanú v týchto lokalitách
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Mesto Sereď

Seredská radnica sa rozhodla spolu s pamätníkmi zmapovať zabudnuté studne. Mesto ich chce repasovať a dať im druhý život. „Cieľom je stať sa aspoň čiastočne sebestačnými a nebyť odkázaní od dodávok vody z verejného vodovodu. Ďalším dôvodom, prečo studne obnovujeme, je podpora starostlivosti o sídliskovú zeleň,“ uviedol primátor Serede Ondrej Kurbel. Informovali o tom mestské Seredskenovinky.sk.

Galéria: 4 fotky

Pri príležitosti Dňa vody sa Sereď rozhodla otvoriť studne na Cukrovarskej, na Fándlyho, na križovatke ulíc Čepeňská a Hrnčiarska a na ulici A. Hlinku (vnútroblok Spádová ulica). Repasovanie má na starosti investičné oddelenie mesta a náklady sa vyšplhali do výšky 3 500 eur. 

„Mestský úrad upozorňuje, že voda je úžitkovej kvality, a teda nie je vhodná na pitie. Slúži prioritne pre zeleň v meste, či vo všeobecnosti pre potreby svojich obyvateľov. Radnica verí, že vďaka vode zo studní a vďaka dobrej vôli sídliskových záhradkárov sa Sereď už tento rok ešte o niečo viac zazelená,“ informujú mestské noviny.

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu