Za 4 hodiny 155 priestupkov. Trnavskí policajti dali pokutu tretine vodičov, ktorých skontrolovali


Foto: Za 4 hodiny 155 priestupkov. Trnavskí policajti dali pokutu tretine vodičov, ktorých skontrolovali Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti Trnavského kraja počas uplynulého týždňa uskutočnili veľkú akciu, ktorá sa zamerala na dopravu. Členovia policajného zboru začali s hromadnými kontrolami v stredu 20. marca o 8:00 hod. a skončili s nimi na obed. Počas štyroch hodín zistili 155 priestupkov.

Počas akcie skontrolovali celkovo 441 osôb, z čoho približne tretina sa dopustila priestupku v doprave. Traja vodiči odišli s napomenutím. Ďalších 144 vodičov nemalo toľko šťastia a z miesta odišli s blokovou pokutou. Polícia uvádza niekoľko dôvodov, kvôli ktorým ich udelili.

V 71 prípadoch bola dôvodom prekročená maximálna rýchlosť a druhou najčastejšou príčinou boli nezapnuté bezpečnostné pásy. Pätnásť vodičov telefonovalo za volantom, štyria mali nesprávny spôsob jazdy a prechádzania a 22 spáchalo podľa slov polície iné priestupky.


Aj počas tohto týždňa zistili prítomnosť alkoholu v dychu niekoľkých vodičov. Pozitívny výsledok mali traja vodiči a traja cyklisti. Do hranice jedného promile nafúkali dve osoby, nad túto hranicu nafúkala vodička z Galanty a všetci traja cyklisti. V jednom prípade policajti zistili, že vodič šoféroval aj napriek zákazu viesť motorové vozidlá.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu