VIDEO: Účasť na stretnutí o uzávere mosta bola v Seredi malá. Neprišla ani Slovenská správa ciest


Foto: VIDEO: Účasť na stretnutí o uzávere mosta bola v Seredi malá. Neprišla ani Slovenská správa ciest Foto: Ilustračné foto/unsplash.com

Pondelkové stretnutie proti uzávere mosta v Seredi nedopadlo podľa očakávaní. Občania sa stretli v pondelok, 26. marca o 18:00 hod. v Dome kultúry. Hoci bola miestnosť plná, fotograf a zakladateľ OZ Tulák Miloš Majko hovorí o nízkej účasti. 

„Čo do účasti sa môže zdať, že bola vysoká. Nemyslím si to. Vzhľadom na dôležitosť uzatvoreného mosta a fakt, že sa problém dotýka tisícov ľudí, bola účasť malá,“ napísal na portáli Seredonline. Na stretnutie prišlo zhruba 80 Seredčanov.

Majko dodáva, že cieľom stretnutia nebolo problém vyriešiť. Aj občania, aj samospráva sú podľa neho poškodenými a išlo tak skôr o otvorenie verejnej diskusie s primátorom Ondrejom Kurbelom. Občania tiež požadujú náhradu škody. Má kompenzovať náklady, ktoré im uzatvorenie mosta vytvorilo. Podľa Majka najazdia pre uzáveru mosta o tisíc kilometrov viac.

Na stretnutie bolo pozvané aj vedenie Slovenskej správy ciest. Generálny riaditeľ pre plánovanú dovolenku ospravedlnil, zástupcu však neposlal. Vedenie však nevylúčilo iný termín stretnutia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu