FOTO: Premýšľate, kam na výlet s deťmi? Farma v Šúrovciach otvorila svoje brány


FOTO: Premýšľate, kam na výlet s deťmi? Farma v Šúrovciach otvorila svoje brány
Galéria: 7 fotiek
Foto: Zemanský dvor Šúrovce

Po zimnej prestávke na Zemanskom dvore, kedy zvieratká oddychovali, areál opäť otvoril svoje brány. Na farme vás čaká príjemný únik od zhonu priamo medzi zvieratkami a v prírode. Farma Zemanský dvor sa rozprestiera vo veľkom zelenom areáli.

Okrem zvierat tu nájdete aj oddychové zóny, detské ihriská, záhradu s jazierkom a fotogenické zákutia. Areál ponúka oddych pre celú rodinu v bezpečnom vidieckom areáli. Na farme nájdete tradičné domáce zvieratká, ale budú vás čakať aj tie menej tradičné, napríklad nandu pampový, kengura červenokrká či zemnárka krátkozobá.

Galéria: 7 fotiek

Bylinkovo-zeleninová záhrada, ktorú v areáli nájdete tiež, pozostáva z troch častí. V prvej časti nájdete kúsok tradičnej kláštornej záhrady, v ďalšej sú vysadené bylinky a v tretej časti je vysadená zelenina. „Celý koncept záhrady je nie len praktický, ale aj edukatívny. Nielen deťom, ale aj dospelým radi ukážeme, čo pestujeme a aký to má význam,“ vysvetľujú zakladatelia.


Prečo farmu navštíviť?

„Farmu sme budovali s cieľom ukázať vašim deťom tradičné hospodárske zvieratá, dať im možnosť priblížiť sa k nim, pohladkať ich, podať im kúsok krmiva,“ opisujú zakladatelia farmy. Vďaka informačným tabuliam sa dozviete všetko dôležité a radi vám pomôžu aj animátori.

Areál má cieľ stále napredovať, vytvárať zábavné a vzdelávacie aktivity nie len pre deti, ale aj pre dospelých. Máte možnosť spolu s deťmi zavítať na miesto, kde spoznajú krásy fauny a flóry a aktívne s nimi stráviť čas.

Otváracia doba cez Veľkonočné sviatky:

  • V sobotu 30. marca a v nedeľu 31. marca od 11:00 do 17:00 hod.
  • V pondelok 1. apríla bude farma zatvorená




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu