VIDEO: Začala veľká rekonštrukcia mosta na križovatke diaľnic D1 a R1 pri Trnave, pripravte sa na obmedzenia


Foto: VIDEO: Začala veľká rekonštrukcia mosta na križovatke diaľnic D1 a R1 pri Trnave, pripravte sa na obmedzenia Foto: Youtube/NDS

V pondelok 8. apríla 2024 odštartovala prvá etapa komplexnej opravy mosta, ktorý spája diaľnicu D1 s rýchlostnou cestou R1 pri Trnave. Stavebné práce budú prebiehať vo dne i v noci 7 dní v týždni tak, aby boli motoristi obmedzení čo najkratšiu možnú dobu. Most sa začne opravovať v smere z Nitry do Trnavy.

Práce boli s ohľadom na plynulosť premávky rozdelené do dvoch etáp. V rámci prvej etapy prebehne oprava vonkajšej časti mosta. Premávka ostane zachovaná v dvoch jazdných pruhoch pri stredovej rímse, uzavretý bude pripájací pruh z D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava.

Doprava z D1 smerujúca do Trnavy bude zatiaľ presmerovaná po R1 smer Nitra. Obchádzková trasa v križovatke Vlčkovce navedie osobné automobily ponad R1 naspäť do Trnavy. Pre nákladné vozidlá smerujúce do Trnavy začne obchádzková trasa v križovatke Senec, východ a povedie po ceste I/61 v smere do Trnavy.



Počas druhej etapy prebehne rekonštrukcia vnútornej časti mosta. Motoristi už budú môcť využívať dva opravené jazdné pruhy na vonkajšej strane, ako aj odbočenie z R1 na D1 v smere Nitra – Bratislava.  Pripojenie z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava však bude uzavreté

Spoločnosť upozorňuje, že projekt si vyžiada trpezlivosť a ohľaduplnosť zo strany vodičov a dopravcov. Odmenou im však bude kvalitnejšia a bezpečnejšia jazda. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu