Múzeum v Seredi pozýva na výstavu s názvom „Hmyz v prírode“ - autorom je bádateľ Michal Zachar


Foto: Múzeum v Seredi pozýva na výstavu s názvom „Hmyz v prírode“ - autorom je bádateľ Michal Zachar Foto: ilustračná - pixabay.com ; Mestské múzeum v Seredi

Mestské múzeum - Fándlyho fara v Seredi pozýva verejnosť na zaujímavú výstavu zberateľa a bádateľa Michala Zachara s názvom „Hmyz v prírode“, ktorú otvoria už 18. januára 2018. Výstava potrvá až do 24. februára. 

Autor výstavy - Michal Zachar - sa venuje pozorovaniu a skúmaniu hmyzu po celý svoj život. Navštívil a prebádal praledy Južnej Ameriky, precestoval Afriku, juchovýdhodnú Áziu. Majiteľ zbierky preparovaného hmyzu vlastní aj viacero vzácnych kusov zo Slovenska. 

Na výstave si môžete pozrieť najzaujímavejšie druhy denných a nočných motýľov, rôzne druhy chrobáko, medzi nimi roháče z Ázie a Vietnami, nosorožteky, krasone, šváby, cikády, pavúky a pakobylky. 


Súčasťou výstavy je aj premietanie prírodovedných filmov zo života hmyzu. 

„Mestské múzeum srdečne pozýva žiakov a pedagógov ZŠ a SŠ, rodiny s deťmi, dospelých a tiež všetkých návštevníkov zo Serede a okolia, ktorí majú záujem stráviť časť svojho voľného času na výstave zo sveta prírody. Na tejto výstave sa dajú zakúpiť aj spomienkové darčekové predmety,“ uvádza Mária Diková, ktorá všetkých srdečne pozýva do múzea. 



Miesto: Mestské múzeum - Fándlyho fara v Seredi
Dátum: 18.01.2018 - 09:00    24.02.2018 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestské múzeum v Seredi