V Dome hudby M. Schneidera-Trnavského nájdete výstavu o živote a tvorbe skladateľa Karola Elberta


Foto: V Dome hudby M. Schneidera-Trnavského nájdete výstavu o živote a tvorbe skladateľa Karola Elberta Foto: Západoslovenské múzeum v Trnave

Západoslovenské úzeum v Trnave pripravilo pre milovníkov hudby a jej histórie zaujímavú výstavu v Dome hudby Mikuláša Schneidera - Trnavského. Expozícia sa venuje životu a tvorbe sôovenského hudobného skladateľa karola Elberta.

Výstava je pre návštevníkov sprístupnená od 4. mája 2018 do 10. januára 2019 počas bežných otváracích hodín múzea.

Už v roku 2011 pripravili Slovenské národné múzeum hudby - Hudobné múzeum a Spoločnosť Mikuláša Schneidera - Trnavského výstavu o Karolovi Elbertovi pri príležitosti 100. výrčia jeho narodenia.


„Kurátorka výstavy PhDr. Edita Bugalová, PhD zmapovala životné peripetie skladateľa od útleho detstva prostredníctvom bohatého fotodokumentačného materiálu. K jedinečným patria rodinné fotografie zo začiatku 20. storočia a autentické spomienky skladateľa na mladosť a školské roky v rodnej Trnave, na kontakt s Mikulášom Schneiderom Trnavským, ktorý mladému hudobníkovi otvoril cestu k profesionálnej hudobnej dráhe,“ infrormovala Simona Jurčová zo Západoslovenského múzea v Trnave.

Výstava ponúka návštevníkom množstvo obrazového materiálu o živote a tvorbe Karola Elberta, ukážky jeho hudobných rukopisov a tiež tlačených vydaní skladieb. Nájdete tu aj foto-dokumentáciu z premiér inscenácií, na ktorých sa autorsky podieľal, predovšetkým jeho dvoch operiet. 


Miesto: Dom hudby M. Schneidera - Trnavského
Dátum: 04.05.2018 - 10:00    10.01.2019 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Západoslovenské múzeum v Trnave