Trnavské organové dni sa začínajú už 27. júla, predstavia sa tí najlepší organisti z celého sveta


Foto: Trnavské organové dni sa začínajú už 27. júla, predstavia sa tí najlepší organisti z celého sveta Foto: regiontirnavia.sk

Už čoskoro sa začína 23. ročník medzinárodného organového festivalu Trnavské organové dni. O slávnostné tvorenie sa so svojim recitálom postará renomovaný nemecký organový virtuóz Johannes Skudlik už v piatok 27. júla.

Všetky koncerty sa počas festivalu uskutočnia v Bazilike sv. Mikuláša. Milovníci organovej hudby sa môžu tešiť na bohaté zastúpenie umelcov z viacerých krajín sveta. Rovnako ako v minulých ročníkoch, aj teraz sa v Trnave predstaví špička v hre na organ.

Sólovo zaznie organ v podaní francúzskych, nemeckých, talianskych, amerických, japonských, poľských a slovenských umelcov. V nevšednej kombinácii s dvomi barokovými gambami (19. 8. – Američan Jose Vazquez a Rakúšanka Lucia Krommer) zaznie so sprievodom Andreja Harineka na najstaršom organe v Trnave z roku 1783 koncert starej hudby. Počas siedmich koncertov zaznejú na dvoch historických organoch trnavskej baziliky diela od rôznych autorov od baroka až po postmodernu.


Miesto: Bazilika sv. Mikuláša
Dátum: 27.07.2018 - 20:00    31.08.2018 - 22:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trnava