Vodičovi v Dunajskej Strede kusy ľadu rozbili čelné sklo a polámali tvár. Spadli z neočistenej dodávky


Foto: Vodičovi v Dunajskej Strede kusy ľadu rozbili čelné sklo a polámali tvár. Spadli z neočistenej dodávky Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Ako informovala polícia, k včera tesne pred obedom došlo v dunajskostredskej mestskej časti Mliečany k nehode. Vodič auta značky Peugeot Boxer išiel smerom od Gabčíkova, keď sa mu z plachty uvoľnili kusy námrazy a ľadu a dopadli priamo na čelné sklo protiidúceho vozidla.

Sklo na aute Hyundai prasklo a veľké ľadové kryhy zasiahli vodiča priamo do tváre. Podľa polície mužovi spôsobili zlomeninu nosa, tvárových častí a viaceré otvorené rany, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Zo zranení sa bude zotavovať približne tri týždne.

Škoda na aute bola odhadnutá na 500 eur. Pri nehode alkohol u vodičov nezistili a nedošlo ani k ďalším zraneniam. Polícia upozorňuje vodičov, aby dodržiavali predpisy a pred jazdou si z auta a z nákladu odstránili kusy ľadu a snehu.

Pokiaľ tak neurobí, hrozí vodičovi za priestupok na mieste pokuta od 50 do 650 eur. Pri zranení osôb môže byť skutok kvalifikovaný ako neúmyselný trestný čin. „V týchto prípadoch je vodič povinný zotrvať na mieste udalosti a situáciu riešiť. Ak tak neurobí, hrozí mu v správnom konaní pokuta vo výške až do 1000 eur, v závažnejšom prípade až do 1300 eur a zákaz činnosti až do 5 rokov,“ dodala polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu