Minulý rok hľadali v Trnavskom kraji skoro 2-tisíc ľudí, až 315 z nich boli deti. Vypátrali 74 percent


Foto: Minulý rok hľadali v Trnavskom kraji skoro 2-tisíc ľudí, až 315 z nich boli deti. Vypátrali 74 percent Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti z Trnavského kraja pátrali počas minulého roka po 1 802 osobách. Podarilo sa nájsť až 1 343 z nich, čo je 74-percentná úspešnosť. Veľa ľudí vypátrali aj vďaka všímavým občanom a ich tipom k „pátračkám“ na sociálnych sieťach.

Rodinní príslušníci či blízki nahlásili na polícii celkovo 547 nezvestných osôb, pričom sa podarilo nájsť viac ako 90 %. Medzi hľadanými bolo aj 315 detí a mládežníkov, stratení hubári, zatúlaní dôchodcovia či osoby v ťažkých životných situáciách. Podľa polície išlo u detí najčastejšie o úteky z detských domovov a resocializačných zariadení.

Polícia pátrala aj po 1 223 hľadaných osobách, ktoré sa mali dopustiť protiprávneho konania. V 838 prípadoch boli policajti úspešní a osoby zadržali. Pátrači počas roka pracovali aj na stotožnení 32 neznámych ľudských pozostatkov. V 8 prípadoch sa im k nim podarilo priradiť konkrétne mená.

„Ak zistíte, že váš blízky niekam odišiel, nikomu sa nehlási a nevrátil sa domov, je potrebné ihneď preveriť okruh známych, kamarátov, či v prípade detí aj školu. Ak sú výsledky negatívne, okamžite sa obráťte na políciu na číslo 158,“ upozorňuje polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu