Hlohovskí policajti museli ratovať malé dievčatko. Mama ho nechala doma samé niekoľko hodín


Foto: Hlohovskí policajti museli ratovať malé dievčatko. Mama ho nechala doma samé niekoľko hodín Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Hlohovskí policajti boli počas nočnej služby vyslaní do obce v okrese Hlohovec. Z prázdneho bytu tam mal totiž už hodinu znieť neutíchajúci detský plač. Po príchode na miesto oslovili najbližších susedov, ktorí im povedali, že v byte býva mladá mamička s jeden a pol ročnou dcérkou.

Hliadka zaklopala na dvere, no ani na opakované výzvy nikto nereagoval. Vznikla tak dôvodná obava, že by sa dieťa mohlo nachádzať v ohrození života. Staršie dvere sa im podarilo bez poškodenia vytiahnuť z pántov a vojsť dnu.

Policajti následne našli v byte uplakané dievča, o ktoré sa postarali. Zároveň medzitým kontaktovali pracovníčku sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately. Na miesto privolali aj RZP, ktorá si dieťa prevzalo a previezlo na pozorovanie do trnavskej nemocnice.


„Mladá matka sa domov vrátila po viac ako piatich hodinách. Policajti jej nezodpovedné správanie vyšetrujú v súvislosti s trestným činom opustenia dieťaťa,“ informovala polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu