VIDEO: Trnavčan Adam Hagara získal striebro v krasokorčuľovaní na zimných olympijských hrách mládeže


Foto: VIDEO: Trnavčan Adam Hagara získal striebro v krasokorčuľovaní na zimných olympijských hrách mládeže Foto: Facebook/Slovenský olympijský tím

Krasokorčuliar Adam Hagara, rodák z Trnavy, získal striebornú medailu na prebiehajúcich zimných olympijských hrách mládeže 2024. Ide o najvýznamnejší výsledok jeho doterajšej kariéry.

„Som veľmi šťastný a spokojný. Nechcel som síce hovoriť o tom, že získam medailu, ale napokon s ňou odchádzam. Vo svojej voľnej jazde som urobil všetko, čo som mohol,” povedal v prvej reakcii krasokorčuliar.

Na štadióne v juhokórejskom Kangnungu vstupoval do krátkeho programu z druhej pozície s minimálnou stratou na vedúceho Jakoba Sancheza. Na skladbu Dream On od hudobnej skupiny Aerosmith predviedol takmer bezchybnú jazdu, za ktorú dostal 141,17 boda. 

„Zvládol v nej na úvod kombináciu trojitého axla s dvojitým tulupom, potom i sólový trojitý axel, pridal kombináciu trojitých flipa a toeloopa, trojitý loop, trojitý flip v kombinácii s dvoma dvojitými axlami i trojitý lutz,“ píše Slovenský olympijský tím. K tomu všetkému pridaj aj aj piruety a krokovú pasáž.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu