FOTO: Požiar áut v Dunajskej Strede má dohru. Polícia obvinila dvoch objednávateľov


FOTO: Požiar áut v Dunajskej Strede má dohru. Polícia obvinila dvoch objednávateľov
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Začiatkom roka polícia našla na Kukučínovej ulici v Dunajskej Strede dve úmyselne podpálené autá značky Audi a Škoda. Vzniknutý požiar vzápätí poškodil ďalších päť zaparkovaných vozidiel, ktoré stáli v ich blízkosti.

Kriminalisti z Dunajskej Stredy stotožnili okrem samotného podpaľača aj ďalšie 2 osoby, ktoré ho na podpálenie vozidiel mali naviesť a byť v postavení objednávateľov.

V rukách policajtov nakoniec skončili dvaja muži, ktorí si podpálenie vozidiel v Dunajskej Strede mali objednať. Mladíkovi mali za to, že hodí pod autá napustenú tkaninu benzínom a tú zapáli, sľúbiť nielen peniaze, ale aj kubík pervitínu.


Muži vo veku 38 a 28 rokov mu mali vopred ukázať, ktoré autá chcú zlikvidovať. Podľa polície ho na miesto činu dopravili a do rúk mu dali aj všetky potrebné veci na založenie požiaru. Dvomi úmyselne založenými požiarmi bolo nakoniec poškodených 7 áut.

Vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy obvinili oboch mužov, ktorí si podpálenie vozidiel objednali, zo zločinu poškodzovania cudzej veci formou spolupáchateľstva. Po ich zadržaní zároveň predložil prokurátorovi podnet, aby boli osoby stíhané väzobne… Obvineným mužom hrozí strata slobody až na 8 rokov,“ uzatvorila polícia Trnavského kraja v príspevku na sociálnej sieti.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu