Kam v Trnave na vysokú? Univerzity vypísali posledné termíny pre Deň otvorených dverí


Foto: Kam v Trnave na vysokú? Univerzity vypísali posledné termíny pre Deň otvorených dverí Foto: Facebook/Trnavská univerzita v Trnave

Obdobie maturít a prihlášok na vysoké školy sa nezadržateľne blíži. Malý Rím stredoškolákom ponúka možností hneď niekoľko. V Trnave nájdete celkovo dve univerzity. Zatiaľ. Univerzita sv. Cyrila a Metoda a Trnavská univerzita totiž plánujú spojenie. Ohlásili to ešte v čase úradníckej vlády, keď post ministra školstva zastával Ján Horecký.

Univerzity argumentujú tým, že by ich spojenie bolo benefitom pre obe strany, najmä pre ich značné rozdiely. Tie sa týkajú najmä fakúlt. Napríklad, Trnavská univerzita oproti Univerzite sv. Cyrila a Metoda má aj Právnickú fakultu. A naopak, Univerzita sv. Cyrila a Metoda má narozdiel od Trnavskej univerzity Fakultu masmediálnej komunikácie. 

Právnická fakulta, Trnavská univerzita

Fakulta poskytuje študentom vzdelanie vo všetkých troch stupňoch štúdia. Najprv sa budúci bakalári a magistri venujú právu ako takému a neskôr prichádza aj špecializácia. Na doktorandskom štúdiu si môže uchádzač vybrať zo študijných programov ako občianske právo, pracovné právo, trestné právo, teória a dejiny štátu a práva.

Deň otvorených dverí:

Kedy? 7. február o 10:00 hod. alebo 13:00 hod.

Kde? Kollárova 10, Trnava

Fakulta masmediálnej komunikácie, Univerzita sv. Cyrila a Metoda

Študenti a kreatívni nadšenci môžu na fakulte nájsť svoje vyžitie v celkovo piatich študijných programoch. Medzi ne patrí masmediálna komunikácia, marketingová komunikácia, teória digitálnych hier, aplikované mediálne štúdiá a vzťahy s médiami (media relations). Posledný z programov sa vyučuje v anglickom jazyku.

Deň otvorených dverí:

Kedy? 9. február o 10:00 - 12:00 hod.

Kde? Aula Jozefa Matúša, Bučianska, Trnava

Filozofická fakulta, Univerzita sv. Cyrila a Metoda

Ak ste hĺbavý typ a zaujíma vás spoločenské dianie a kultúra, filozofická fakulta je jednoznačne tá správna voľba. UCM ponúka štúdium v bakalárskych študijných programoch nemecký jazyk, ruský jazyk, anglický jazyk, filozofia a aplikovaná filozofia, etnológia a mimoeurópske štúdiá, psychológia. Učiteľské kombinačné štúdium zastrešujú programy anglický jazyk a literatúra, nemecký jazyk a literatúra, ruský jazyk a literatúra, história a výchova k občianstvu.  

Deň otvorených dverí:

Kedy? 7. február o 9:00 - 12:00 hod.

Kde? Námestie J. Herdu 2, miestnosť S 0.1, Trnava

Inštitút manažmentu, Univerzita sv. Cyrila a Metoda

Schopných manažérov Slovensko potrebuje ako soľ. Na Inštitúte manažment UCM získate poznatky v študijnom programe manažment turizmu a hotelierstva v dvoch stupňoch štúdia. 


Deň otvorených dverí:

Kedy? 7. február o 9:00 - 12:00 hod.

Kde? Hajdóczyho 1, Trnava 

Fakulta zdravotníckych vied, Univerzita sv. Cyrila a Metoda

Ak vás baví pohyb a zdravý životný štýl, nepremeškajte možnosť navštíviť Fakultu zdravotníckych vied. Uchádzačom ponúka na výber z dvoch programov, fyzioterapia a rádiologická technika.

Deň otvorených dverí:

Kedy? 7. február o :00 - 12:00 hod.

Kde? Rázusova 14, Piešťany

Fakulta sociálnych vied, Univerzita sv. Cyrila a Metoda

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako pomôcť ľuďom naokolo? Ak chcete spraviť niečo viac pre spoločnosť, zvážte návštevu Fakulty sociálnych vied. Štúdium môžete začať v troch programoch a to verejná správa, európske štúdiá a politiky a nakoniec sociálne služby a poradenstvo.

Deň otvorených dverí:

Kedy? 8. február o 10:00 - 12:00 hod.

Kde? Aula Jozefa Matúša, Bučianska, Trnava

Materiálovotechnologická fakulta, STU

Hoci Slovenská technická univerzita je pôvodom bratislavská vysoká škola, jej Meteriálovotechnologická fakulta sídli priamo v Trnave. Šikovným uchádzačom ponúka štúdium v programoch aplikovaná informatika a automatizácia v priemysle, integrovaná bezpečnosť, materiálové inžinierstvo, mechatronika v technologických zariadeniach, počítačová podpora výrobných technológií, priemyselné manažérstvo a výrobné technológie. 

Deň otvorených dverí:

Kedy? 16. február o 9:00-12:30 hod.

Kde? Jána Bottu 25, Trnava


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu