Trnavská univerzita pripravuje Právnu kliniku. Pomoc poskytne obyvateľom bezplatne


Foto: Trnavská univerzita pripravuje Právnu kliniku. Pomoc poskytne obyvateľom bezplatne Foto: Trnavská univerzita v Trnave

Študenti Právnickej fakulty budú pod dozorom pedagóga obyvateľom radiť prostredníctvom Právnej kliniky. Jej činnosť sa spustí na Valentína 14. februára a prezenčné konzultácie potrvajú až do 24. apríla. Univerzita ich záujemcom poskytne bezplatne.

Navštíviť ju budete môcť každú stredu okrem veľkonočných prázdnin. Tie tento rok spadajú na 27. marca. Kliniku nájdete v priestoroch trnavskej radnice na Hlavnej ulici 1. Číslo miestnosti je S1. Otváracie hodiny budú fungovať v čase od 8:45 do 10:00 hod

V čom všetkom vám poradia? Dostanete hlavne základné informácie týkajúce sa právnych problémov. Tie vám môžu uľahčiť rozhodovanie v zložitých životných situáciách či sporoch. „Hlavným cieľom Právnej kliniky je vytvoriť priestor pre vzájomnú pomoc medzi študentmi práva a občanmi Trnavy,“ uvádza radnica.



Právnu poradňu môžete kontaktovať aj elektronicky

Otázky ohľadom právnych problémov je možné posielať aj na e-mailovú adresu pravna.poradna@truni.sk. Supervízorom kliniky je Peter Mészáros z katedry občianskeho a obchodného práva .

„Na klinike sa nepripravujú konkrétne podania, keďže klinika nenahrádza činnosť advokátov, notárov a iných osôb poskytujúcich právne služby, ani v rámci nej nemožno záväzne radiť občanom. Ide tak najmä o poskytnutie bezplatných právnych informácií, usmernení a základnej orientácie v problematike. Zároveň je klinika predmetom výučby pre študentov Právnickej fakulty Trnavskej univerzity, ktorý im umožňuje zlepšovať právnické zručnosti,“ vysvetľuje mesto.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu