Trnava plánuje vybudovať ďalší cyklochodník. Takto má vyzerať


Foto: Trnava plánuje vybudovať ďalší cyklochodník. Takto má vyzerať
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Mesto Trnava

V Trnave pribudne ďalší cyklochodník. Viesť má od Parku Janka Kráľa pozdĺž ulice Jána Bottu a Štefana Moyzesa. Výstavba by mala začať už tento piatok 1. marca 2024, vtedy má byť stavenisko oficiálne odovzdané zhotoviteľovi. Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti.

„Táto rozsiahla investičná akcia je jednou z kľúčových častí vznikajúcej nosnej siete cyklistických komunikácií v meste, vďaka ktorej bude v spomínaných lokalitách vytvorený bezpečný koridor spájajúci železničnú a autobusovú stanicu, školy, internát, úrad práce i nákupnú zónu,“ informuje mesto. Projekt má byť financovaný z prostriedkov Plánu obnovy.

S výstavbou sú spojené aj ďalšie investície, napríklad rekonštrukcia vodovodného potrubia, ktorú má na starosti spoločnosť Tavos. Na rekonštrukčné práce nadviaže aj prestavba križovatky pred Základnou školou na Jána Bottu 27 na malú okružnú križovatku.

Počas celej doby výstavbu bude doprava obmedzená a využívať sa budú viaceré obchádzkové trasy, o ktorých bude mesto dopredu informovať. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu