Na univerzite v Trnave sa uskutoční 2. ročník medzinárodnej konferencie o duševnom zdraví


Foto: Na univerzite v Trnave sa uskutoční 2. ročník medzinárodnej konferencie o duševnom zdraví Foto: Facebook/Trnavský samosprávny kraj

V súčasnosti sa čoraz viac do popredia dostávajú témy ohľadom duševného zdravia. Nasvedčuje tomu aj druhý ročník medzinárodnej konferencie Cestou k stálosti, ktorej zakladateľmi sú Trnavský samosprávny kraj, občianske združenie Navzájom lepší a Domov sociálnych služieb v Zavare.

Tešiť sa môžete na odborníkov z oblasti zdravia, výživy, psychológie či sociálnej oblasti zo Slovenska a zahraničia. Tento rok svoj pohľad na duševné zdravie odprezentujú primár psychiatrického oddelenia Fakultnej nemocnice v Trnave Ivan Karbula, riaditeľka občianskeho združenia Navzájom lepší Tatiana Pavlovičová, kňaz Martin Kováč a tvorca digitálneho obsahu Nie je túra bez Štúra Radoslav Hoppej.

Súčasťou diskusie budú aj témy zahŕňajúce vyhorenie, happytariánstvo a vyváženú stravu ako základný zdroj energie.


Podujatia sa môžete zúčastniť v utorok 12. marca v aule Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, ktorá bude otvorená pre širokú a odbornú verejnosť. Vstup je voľný, stačí potvrdiť svoju účasť do stredy 6. marca na mailovej adrese navzajom.lepsi@gmail.com.

Cieľom projektu je zamerať sa na prevenciu syndrómu vyhorenia. Výnimku netvorí ani podpora fyzického a duševného zdravia zamestnancov župných zariadení sociálnych služieb.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu