Dramatická pátračka v Šúrovciach. Muža našli sedieť pri Váhu s nožom v ruke


Foto: Dramatická pátračka v Šúrovciach. Muža našli sedieť pri Váhu s nožom v ruke Foto: Facebook/Pohotovostný pátrací tím

Pohotovostný pátrací tím mal opäť plné ruky práce. Pri rieke Váh v obci Šúrovce spozorovali muža sediaceho pri brehu. „Na základe informácií od svedkov bolo dronmi prepátrané okolie a následne bolo nájdené motorové vozidlo patriace nezvestnému,“ informoval Pohotovostný pátrací tím na sociálnej sieti. „Jedná sa o dvadsaťpäťročného chalana, je to kamarátov brat. Dostal výpoveď v práci, depresie, zostal uzavretý do seba a dnes napísal bratovi ráno SMS, aby sa na neho nehneval, ale že už nevládze. To bol jeho posledný kontakt,“ uvádza svedok.


Mužov vzhľad zodpovedal popisu hľadanej osoby. Situácia sa však náhle dramatizovala, keď muž vytiahol falošný nôž. „Od prvého kontaktu všetci členovia postupovali maximálne profesionálne aj potom, čo nájdená osoba vytiahla atrapu noža,“ vysvetľuje Pohotovostný pátrací tím.


Cvičenia o vyjednávaní s osobami v zlom psychickom stave absolvuje Pohotovostný pátrací tím pravidelne. Napríklad v roku 2022 nastala v Šúrovciach podobná situácia. Vtedy išlo o utajené cvičenie, o ktorom pátrací tím nevedel.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu