FOTO: Klubovňa základnej školy v Senici dostala nový dych. Žiaci sa tešia z jej modernizácie


FOTO: Klubovňa základnej školy v Senici dostala nový dych. Žiaci sa tešia z jej modernizácie
Galéria: 9 fotiek
Foto: Mesto Senica

Žiaci Základnej školy V. Paulínyho Tótha v Senici sa tešia zo zrenovovaných priestorov školskej klubovne. K modernizácii došlo predovšetkým kvôli nevyhovujúcim podmienkam pôvodných priestorov, ktoré sa využívali na rôzne školské podujatia či ako malá telocvičňa. Pre rozšírenie ponuky záujmových aktivít žiakov bola ich rozloha malá.

Slávnostné otvorenie rozšírenej, zrekonštruovanej a zmodernizovanej klubovne sa uskutočnilo v piatok 15. marca.

„Investície do školstva sú investíciami do našej budúcnosti. Toto máme na zreteli pri každej jednej zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Senica. Pevne verím, že nové prostredie dobre poslúži ako potrebám žiakov, tak učiteľom,“ uviedol počas slávnostnej udalosti primátor mesta Martin Džačovský.

„Naša nová klubovňa bude slúžiť ako relaxačná miestnosť a priestor, kde sa stretáva študentský parlament, nacvičujú a organizujú sa vystúpenia a divadielka pre žiakov, školské krúžky, tréningy pre rôzne tanečné odvetvia a zároveň bude slúžiť aj ako malá telocvičňa na gymnastiku,“ konkretizuje jej využitie riaditeľ školy Vladimír Šváček.


V rámci rekonštrukcie pribudli nové pevne zasklené okenné otvory a dvere so svetlíkom. Na pôvodný panelový strop sa namontoval závesný sadrokartónový podhľad so spustenými svietidlami. Miestnosť je vybavená novou športovou podlahou, pódiom so stropnou garnižou, športovým náradím a detskými tulivakmi. Na stenách po maliarskych prácach pribudli drevené rebriny a zrkadlo.

Investícia bola zrealizovaná z rozpočtov mesta aj samotnej školy a príspevku Občianskeho združenia Jednotka deťom. Základná škola V. Paulínyho Tóthu sa podrobila rekonštrukcii už v minulosti, kedy došlo ku komplexnému zatepleniu obvodových múrov a strechy.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu