Veľký úspech pedagógov zo Serede. Zaradili sa do TOP 10 v súťaži Učiteľská osobnosť Slovenska


Foto: Veľký úspech pedagógov zo Serede. Zaradili sa do TOP 10 v súťaži Učiteľská osobnosť Slovenska Foto: ucitelskaosobnost.sk

Tohtoročné ocenenie Učiteľ Slovenska sa pomaly blíži do finále, už poznáme aj TOP 10 výnimočných pedagógov a pedagogičiek. Za rok 2023 sa v rebríčku umiestnili dvaja muži a osem žien, ktorí dosahujú vynikajúce výsledky na poli vzdelávania.


Titul Učiteľská osobnosť Slovenska udeľuje nezisková organizácia Živica. Titul patrí najinšpiratívnejším pedagógom základných a stredných škôl na Slovensku. V januári odborná porota zo 149 prihlásených pedagógov vybrala TOP tridsiatich finalistov a najnovšie bola zverejnená finálová desiatka. Do tej sa prebojoval aj seredský pedagóg Slavomír Haberajter  zo Základnej školy J. Fándlyho a pedagogička Zuzana Hornáčková, ktorá pôsobí na Základnej škole s materskou školou Jaslovské Bohunice.

Organizačný tím súťaže postupne zavíta aj na samotné školy finalistov, kde absolvujú jednu ukážkovú vyučovaciu hodinu. Finálová desiatka sa zúčastní trojdňového osobného stretnutia s odbornou porotou a organizačným tímom. V apríli bude mať možnosť verejnosť spoznať učiteľské príbehy s inovatívnymi skúsenosťami zo slovenských škôl.

Slávnostné odovzdávanie hlavnej ceny a ceny verejnosti  sa uskutoční 23. mája 2024. „V rámci iniciatívy Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica a Komenského inštitútu chceme nájsť a oceniť inšpiratívne osobnosti základných a stredných škôl na Slovensku. Nehľadáme ľudí so superschopnosťami, ale s nadšením učiť,“ vysvetľujú organizátori súťaže.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu