Veľkonočné sviatky bude sprevádzať slnečné počasie. Teploty môžu prekročiť 25 °C


Foto: Veľkonočné sviatky bude sprevádzať slnečné počasie. Teploty môžu prekročiť 25 °C Foto: Ilustračné foto/pexels.com

Príchod veľkonočných sviatkov so sebou prináša aj mimoriadne slnečné počasie. Počas dnešného dňa nás čaká výrazné oteplenie, pričom teploty v západných častiach krajiny môžu dosiahnuť viac ako 23 °C, informuje portál iMeteo.sk.

Za uvedenú príjemnú teplotnú zmenu môže prílev teplého vzduchu. V súvislosti s tým môžeme počas dneška očakávať jasné až polojasné počasie. Výrazné zrážky sa neočakávajú, s výnimkou stredného Slovenska, kde môže dôjsť k slabým prehánkam.

Vietor z predošlých dní sa mierne upokojí. Rýchlosť vetra však v určitých lokalitách môže v nárazoch miestami dosiahnuť 65 kilometrov za hodinu. Obzvlášť na horách treba rátať s búrlivým vetrom či dokonca víchricou.

Dnešné teploty dosiahnu od 16 do 23 °C. Najteplejšie bude na západnom Slovensku, kde teploty ľahko prekročia hranicu 20 °C.


Vo východných a severných častiach Slovenska bude o niečo chladnejšie, pričom teploty dosiahnu hranicu do 19 °C. Avšak aj napriek tomu bude počasie jasné a slnečné.

Rovnako slnečné počasie možno očakávať aj počas nasledujúcich sviatočných dní. Teploty pôjdu dokonca ešte vyššie než dnes. Počas soboty a nedele môžu dosiahnuť viac ako 25 °C.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu