Obyvateľov mesta Hlohovec pobúril program na Dni kvetov. Vulgarizmy a nadávky, toto by sa podľa nich nemalo diať


Foto: Obyvateľov mesta Hlohovec pobúril program na Dni kvetov. Vulgarizmy a nadávky, toto by sa podľa nich nemalo diať Foto: FB/Mesto Hlohovec

V Hlohovci sa minulý víkend konal Deň kvetov, na ktorom si obyvatelia či návštevníci mesta mohli kúpiť rôzne okrasné či ovocné rastliny alebo zeleninu. Okrem toho sa na podujatí nachádzali aj rôzne iné stánky plné jedla, remeselníkov a nechýbal ani program, v ktorom vystupovali aj deti. 

Mesto bolo plné ľudí a detí, ktoré sa prišli užiť krásny slnečný víkend. Na Facebookovej skupine obyvateľov Hlohovca sa po tomto dni objavil status, v ktorom pani Jarmila poukázala na nevhodne zvolenú pesničku na programe.

„Taká otázka - pripomienka ohľadom dňa kvetov. Nedá mi to, musím sa ozvať. Všetko super, až na jednu vec. To nikomu nevadí, že pred vystúpením detí sa pustí pesnička plná nadávok? Narážam na vystúpenie Espinta a pesničku od Kaliho, ktorú pustili tesne pred tým ako mali vyjsť na javisko podotýkam aj MALÉ deti ...však tam boli zreteľne počuť všetky tie nadávky.  Potom sa čudujeme, čo z tých detí vyrastá, keď im verejne na plné pecky púšťate nadávky, akoby to bola normálna vec. Však nech si deti v škôlke aj škole zanadávajú. Trocha sa zamyslieť by nebolo niekedy na škodu,“ napísala v skupine Jarmila.


Pod príspevkom sa pritom spustila diskusia, v ktorej mnoho ľudí so statusom súhlasilo. „Toto „rozčarovalo“ aj mňa. Fakt sa mi to nepáčilo. Nemyslím si, že takéto piesne sú vhodné na akcie, kde sú aj malé deti prítomné,“ napísala Monika.

„Dobrý point. Deti nemáme viesť k tomu, že nadávky a ešte také škaredé sú bežná vec. Zatiaľ sa nám to nedarí, možno sa z tohto poučíme do budúcna, hádam. Držím palce všetkým, čo to chcú zmeniť,“ napísala pod príspevok Marcela.

K danej veci sa vyjadril aj primátor mesta Hlohovec pán Ivan Baranovič: „Počas prestávky medzi vystúpeniami na Dni kvetov 2024 odznela informácia o Otvorení Fraštackého leta 2024. Počas tohto vstupu nastala chyba, kedy bola pustená nesprávna pesnička. Jednoznačne zlyhal ľudský faktor. Je nemysliteľné, aby počas podujatia, kde vystupujú deti, odzneli vulgarizmy. Daná situácia nás nesmierne mrzí a všetkým sa ospravedlňujeme. Hneď po podujatí sme podnikli kroky, ktoré zabránia opakovaniu sa podobnej situácii. Zároveň dúfame, že dané okolnosti neovplyvnia vnímanie celkového dojmu z Dňa kvetov, ktorý mal tento rok dlhšie trvanie, nové aktivity či možnosti nákupov. Ďakujeme za pochopenie a ešte raz sa všetkým ospravedlňujeme.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu