Trnava pozýva obyvateľov na verejné stretnutie: Ne/uzavrieť cestu pri detskom parku na G. Dusíka?


Foto: Trnava pozýva obyvateľov na verejné stretnutie: Ne/uzavrieť cestu pri detskom parku na G. Dusíka? Foto: trnava.sk

16. januára o 17:00 sa bude v spoločenskej miestnosti ZŠ Kornela Mahra konať stretnutie obyvateľov mesta. Spoločne chce mesto vyriešiť problematiku revitalizácie detského ihriska na ulici Gejzu Dusíka a pohyb motorových vozidiel v bezprostrednej blízkosti detí. Otázkou je, či treba chodník pri ihrisku uzavrieť, alebo nie. 

„Na prvom verejnom stretnutí v lete minulého roka, ako aj v dotazníkovom prieskume sa väčšina rezidentov vyslovila, že si želajú chodník pre motorové vozidlá uzavrieť. Následne však obyvatelia priľahlej bytovky spísali petíciu, pretože by v tom prípade museli pri odchode z parkoviska pred domom cúvať. Na petíciu vzápätí reagovala protipetícia,“ vysvetľuje okolnosti problematickej otázky mesto.



Mesto preto pripravilo druhé verejné stretnutie, kde zástancovia oboch stanovísk predniesli svoje názory. Za pomoci facilitátorky sa našli spoločné body, v ktorých sa obe skupiny zhodovali. 

Na najbližšom utorkovom stretnutí budú motoristi diskutovať s odbornými pracovníkmi Mestského úradu v Trnave. Mesto chce spoločne nájsť odpoveď na dôležitú otázku a nájsť riešenie, ktoré bude napokon pirjateľné a vyhovujúce pre najväčší počet zainteresovaných ľudí. 

Miesto: ZŠ Kornela Mahra
Dátum: 16.01.2018 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Trnava