Západoslovenské múzeum prináša unikátnu výstavu zreštaurovaných knižných pamiatok Zachránené poklady


Foto: Západoslovenské múzeum prináša unikátnu výstavu zreštaurovaných knižných pamiatok Zachránené poklady Foto: Západoslovenské múzeum v Trnave

Západoslovenské múzeum v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom pripravilo v Múzeu knižnej kultúry unikátnu výstavu starých a vzácnych kníh, ktoré prešli rozsiahlymi reštauračnými prácami.

Podujatie s názvom Zachránené poklady: Zreštaurované historické tlače z fondov Západoslovenského múzea vám ponúka jedinečnú možnosť pozrieť si zbierku starých kníh Západoslovenského múzea v Trnave. Výstava je prístupná až do 25, maca 2019.

Diela, ktoré múzeum vystavuje potrebovali zásah odborníkov, ktorí ich zachránili. Vďaka vlastným finančným prostriedkom a príspevkom z grantov Ministerstva kultúry, teda od roku 2016 príspevkom z Fondu na podporu umenia sa podarilo zreštaurovať menší relatívne menší počet starých tlačí, ale o to vzácnejších.

„Samotné reštaurovanie sa uskutočňuje v Slovenskej národnej knižnici, Odbor Ochrany fondov, Oddelenie reštaurovania a konzervovania pod odborným vedením Ing. Elišky Jindrovej (do r. 2013 Ing. Márie Trnkovej). Po dve tlače zreštaurovali súkromní reštaurátori Ing. Alexandra Šamková a doc. Ivan Galamboš,“ informovalo Západoslovenské múzeum v Trnave. 




K výstave pripravili organizátori aj sprievodné podujatie pre žiakov ZŠ. 


Miesto: Múzeum knižnej kultúry, Nám. sv. Mikuláša 10, TT
Dátum: 10.04.2018 - 14:00    25.03.2019 - 17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Západoslovenské múzeum v Trnave