FOTO: Trnavská župa zmodernizovala stredné školy. Čo sa zmenilo v Hlohovci a Piešťanoch


FOTO: Trnavská župa zmodernizovala stredné školy. Čo sa zmenilo v Hlohovci a Piešťanoch
Galéria: 11 fotiek
Foto: Trnavský samosprávny kraj

Trnavský samosprávny kraj sa opäť raz rozhodol investovať do stredných škôl, ktorých je zriaďovateľom. Na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch a na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch zmodernizovali praktické vybavenie a zabezpečili obnovu priestorov. Okrem toho boli zmodernizované aj odborné učebne na Strednej odbornej škole technickej v Hlohovci. Informoval o tom v tlačovej správe Trnavský samosprávny kraj.

„Využili sme na to externé európske zdroje v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, a to spolu v objeme viac ako 927-tisíc eur,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič. Študenti sa tak môžu tešiť hneď z niekoľkých noviniek.

Čo všetko zahŕňala modernizácia?

Napríklad nákup technického vybavenia a informačných technológií, ako aj zabezpečenie bezbariérovosti prostredníctvom plošiny pre imobilných.



Do strojárenských dielní pribudli frézy, sústruhy, brúsky, spájkovacia a odsávacia stanica. Na ďalšie odborné pracoviská boli zakúpené telekomunikačné zariadenia, ako napríklad zariadenie na analýzu, prenosný LAN tester, systém pre zber a záznam dát čí sieťový smerovač. Pribudli však aj meracie prístroje a trenažéry. Tiež sa realizoval nákup notebookov, interaktívnych monitorov či laserových tlačiarní.

Na hotelovej akadémii boli v rámci projektu zrealizované stavebné úpravy kuchyne, učební aj sociálnych zariadení. Župa zafinancovala nové podlahy, obloženie a vymaľovanie miestností, nové svietidlá, rekonštrukciu vodoinštalácie, realizáciu nových bezbariérových toaliet a vstupov. Taktiež bol na škole nainštalovaný nový stoličkový výťah pre imobilných.

„Popri stavebných prácach prebiehala aj modernizácia cvičných kuchýň a učební obsluhy. Okrem iného boli dodané pracovné a umývacie stoly, chladiace skrine, univerzálne roboty, mlynčeky na mäso, krájače zeleniny, sporáky, ohrievací výdajný vozík, chladiaci stôl, váhy, kávovary, výrobník čokolády, umývačka na sklo, vinotéka, ohrevný aj chladiaci bufetový stolík. Som presvedčený, že táto modernizácia nám umožní poskytovať praktickú prípravu na najvyššej úrovni a naši študenti tak získajú potrebné skúsenosti do ich budúceho pracovného života,“ dodal riaditeľ Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch Ladislav Blaškovič.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu