V uliciach Trnavy sa pohybuje muž, ktorý obťažuje ženy. Zverejnený bol jeho opis a približný vek


Foto: V uliciach Trnavy sa pohybuje muž, ktorý obťažuje ženy. Zverejnený bol jeho opis a približný vek Foto: ilustračné/istock.com

Na facebookovej stránke Trnavy sa za posledné dni objavili príspevky, ktoré sa nečítajú vôbec pekne. V nich sa poukazuje práve na to, ako sú ženy neustále obťažované. V tomto prípade ide o istého pána, ktorý si od náhodných žien prišiel vypýtať cigarety či 20 centov. A hoci aj keď mu slušne povedali nie, buď začal mať na ženy nepríjemné narážky alebo ho neskôr videli za rohom, ako onanuje.

Prvá informácia, ktorá bolo uverejnené v skupine Trnava moje mesto bola od ženy, ktorá zdieľala krátke video. V ňom opísala, čo sa presne stalo a doplnila, že keď za pánom išla, pričom videla aj to čo nemala, a spýtala sa ho či má naňho zavolať políciu, tak iba odvrkol „Zavolajte“, a opäť si vypýtal spomínaných 20 centov.

Pre ženy, ktoré sa stretli s podobnými prípadmi veľakrát nie je vôbec jednoduché nejakým spôsobom reagovať. Už dávnejšie Slovenskom otriasli viaceré správy, kde ženy obťažovali neznámi muži vo vlakoch, autobusoch či len tak na ulici. A hoci sa môže zdať jednoduché sa z miesta v blízkosti takéhoto muža postaviť a odísť alebo mu niečo povedať, opak je pravdou.

Toto však nebol jediný incident, ktorý sa stal v spojení s daným mužom. S podobným príbehom sa podelila aj ďalšia žena, ktorá na toto krátke video reagovala, pričom jej reakcia bola pridaná v skupine Trnavy. V reakcii opísala, že síce nevie či to bol ten istý muž, no rovnako sa jej spýtal, či nemá 20 centov. A hoci mu povedala, že nemá, muž sa pri nej zastavil a mal nemiestnu otázku. Žena mu na to iba odpovedala, nech ju nechá na pokoji a odišla. „Vykrikoval niečo po mne, no to som už nepočula. Asi toľko k tomu,“ dodala v reakcii.



Posledným príspevkom súvisiacim s danými incidentmi, ktorý sa v skupine objavil, bol opis daného muža, spolu s výzvou pre mestskú políciu v Trnave, aby danú vec začali riešiť.

„Pridávame popis pána, ktorého ste stretli po Trnave. Jedná sa pravdepodobne o bezdomovca. Šiltovka prevažne do šedá, šedivá brada aj vlasy (pomerne zvlnené), mal oranžovú bundu s reflexnými odrazkami, vyzeral staršie možno okolo 50-60 rokov. Po zverejnení videa nám písalo niekoľko žien, ktoré stretli tohto pána. Niektoré aj obťažoval či mal nemiestne komentáre. Touto cestou aj vyzývame mestskú políciu v Trnave, aby danú situáciu začala riešiť,“ uverejnili na facebookovej skupine.


Správu budeme aktualizovať o vyjadrenie mestskej polície Trnavy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu