Polícia v Trnavskom kraji preverila vodičov autobusov. Ani jeden z nich nenafúkal, čo sa o vodičoch áut povedať nedá


Foto: Polícia v Trnavskom kraji preverila vodičov autobusov. Ani jeden z nich nenafúkal, čo sa o vodičoch áut povedať nedá Foto: FB/Polícia SR - Trnavský kraj

V Trnavskom kraji prebehla kontrola dodržiavania pravidiel cestnej premávky. Polícia si pritom posvietila aj na vodičov autobusov, pri ktorých sa zamerali na to, či vodiči nejazdia pod vplyvom alkoholu. Tých podrobili dychovým skúškam, pričom žiadny z nich nenafúkal. Okrem nich však kontrolovali aj vodičov osobných automobilov.

Výsledky kontroly polícia zdieľala na svojej facebookovej stránke. Počas akcie, ktorá trvala 4 hodiny zistili dokopy 77 priestupkov, z ktorých 68 vyriešili na mieste, uložením blokovej pokuty. Najviac pokút pritom dali vodičom, ktorí prekročili povolenú rýchlosť. Tých bolo dokopy 26.

20 vodičom udelili pokutu za to, že neboli riadne pripútaní, čím ohrozili svoje zdravie a život. 9 vodičom pokutovali za to, že počas šoférovania používali mobilný telefón. Najmenej vodičov, v tomto prípade troch, polícia pokutovala za zlý technický stav vozidla.

Dychovým skúšam policajti podrobili aj vodičov osobných áut, pričom alkohol zistili u jedného vodiča. Namerali mu menej ako 1 promile a na mieste mu zadržali vodičský preukaz.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu