Bomby na školách už rieši NAKA. Páchateľovi hrozí až 25 rokov za mrežami, alebo doživotie


Foto: Bomby na školách už rieši NAKA. Páchateľovi hrozí až 25 rokov za mrežami, alebo doživotie Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Hrozba bombových útokov dnes narušila vyučovanie v školách v takmer všetkých krajoch Slovenska. Polícia, zdá sa, už stratila trpezlivosť a celý prípad si aktuálne prevzala Národná kriminálna agentúra. Podľa najnovších informácií boli hrozby adresované celkovo 1 323 školám na celom území krajiny.

Polícia okamžite prijala potrebné opatrenia, aby zabránila možným následkom uvedených v mailoch, ktoré boli školám doručené. Takéto hrozby Policajný zbor neberie na ľahkú váhu, preto sme do opatrení zapojili, okrem príslušníkov NAKA, aj ďalšie zložky polície. Konkrétne pyrotechnikov, psovodov so špeciálne cvičenými služobnými psami a jednotky poriadkovej polície jednotlivých policajných krajských riaditeľstiev,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.

Školy polícii poskytli plnú súčinnosť. V ostatnom čase pritom nejde o jediný podobný prípad. V piatok minulý týždeň čelilo bombovému poplachu viac ako 120 škôl v Bratislavskom kraji.

„Na základe zhromaždených dôkazov vyšetrovateľ NAKA v oboch prípadoch začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, za ktorý páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo na doživotie,“ dopĺňa polícia.


Okrem toho polícia eviduj aj 110 hrozieb bombových útokov na budovy bánk a 40 hrozieb bombových útokov na predajne elektrotechniky.

Polícia na objasnení spolupracuje s ďalšími bezpečnostnými zložkami, ale aj s partnermi zo zahraničia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu