Seredčania Viktor Krivosudský a Matúš Široký, získali filmové ocenenia Slnko v sieti


Foto: Seredčania Viktor Krivosudský a Matúš Široký, získali filmové ocenenia Slnko v sieti Foto: Instagram/Slnko v sieti

V piatok, 26. apríla 2024, sa konal 13. ročník udeľovania národných filmových cien Slnko v sieti za rok 2023. Toto prestížne podujatie, ktoré od roku 2004 organizuje Slovenská filmová a televízna akadémia, je jedným z najvýznamnejších podujatí v oblasti slovenskej kinematografie.

Medzi ocenenými umelcami, ktorí sa vynímajú svojimi talentmi a prínosom, sa tento rok nachádzajú aj dvaja významní umelci zo Serede. Zvukár Viktor Krivosudský a hudobník Matúš Široký si odniesli ceny za ich výnimočné práce vo filme “Invalid”, ktorý zaujal divákov svojou autentickou atmosférou a kvalitným spracovaním.

„Viktor Krivosudský bol ocenený za najlepší zvuk vo filme, ktorý je slovenskou komédiou s prvkami čierneho humoru režiséra Jonáša Karáska,“ informuje Slovenská filmová a televízna akadémia. Jeho práca prispela k vytvoreniu jedinečnej zvukovej atmosféry a dodala filmu životnosť a autenticitu.


Matúš Široký, spolu s Marcelom Buntajom si prevzali cenu za najlepšiu filmovú hudbu v tom istom filme. Ich hudobná tvorba vytvorila nezameniteľnú atmosféru a pomohla posunúť príbeh a emócie postáv na ďalšiu úroveň.

Film Invalid

Príbeh sa dohráva v 90. rokoch a sleduje životy dvoch hlavných postáv, nervózneho opravára Lacka a jeho rómskeho priateľa Gaba. Dej sa odvíja v prostredí pestrofarebných sák, veľkých magnetofónov a ďalších charakteristík tejto éry, čím ponúka divákom autentický pohľad na dobu, kedy sa odohráva.

Viktor a Matúš si zaslúžia obdiv za ich talent, kreativitu a prínos k bohatstvu slovenskej kinematografie. Ich práca je príkladom pre ďalších tvorcov a motiváciou pre ďalší rozvoj v našom filmovom priemysle.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu