Biedronka zavíta na Slovensko už tento rok. Do Trnavy a okolia by mala priniesť nové pracovné pozície


Foto: Biedronka zavíta na Slovensko už tento rok. Do Trnavy a okolia by mala priniesť nové pracovné pozície Foto: Unsplash

Biedronka patrí k najpopulárnejším poľským reťazcom. Celkovo má 3 300 predajní so 70-tisíc zamestnancami. Tento rok by mala zavítať aj na slovenský trh. Bude konkurovať reťazcom ako Lidl, Tesco či Kaufland, pretože ponúka podobný sortiment za rovnako nízke ceny.

Ako uvádzajú Hospodárske noviny, spoločnosť si u nás dala zaregistrovať viaceré ochranné známky. Sú to napríklad značky Bondi pre jogurty, Elios pre grécke potraviny, Herbarium pre čaje alebo Miami pre detské produkty. Firma si dala zaregistrovať aj značku SK špeciality. To znamená, že poľský reťazec bude ponúkať aj slovenské potraviny.



Zatiaľ nie je známe, kde a koľko obchodov plánuje Biedronka otvoriť. Prvý z nich by mal privítať zákazníkov koncom tohto roka.

Podľa portálu by mohol reťazec umiestniť skladové priestory v okolí Trnavy, konkrétne vo Voderadoch či v Hlohovci. Ponúka ich developer priemyselných nehnuteľností CTP. Na Slovensku má postavených a naplánovaných 14 logistických parkov v rozlohe okolo 800-tisíc štvorcových metrov. Sú umiestnené v Bratislave, Žiline, Košiciach, Banskej Bystrici a v Trnave.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu